Убавините на Македонија преку Манастири

Овој проект, по предметот Мултимедија, e посветен на "Манастирот Св. Архангел Михаил-Село Теово, Велешко. Овој Манастир спаѓа во Повардариската Епархија, возглавена од Високопреосветениот Митрополит г. Агатангел, и е во склоп на Македонската Православна Црква. Реновиран е неодамна и се наоѓа на 450 метри надморска височина, непосредно над селото и навистина плени со својата уникатна убавина.

„Теовскиот манастир нека биде венец повеќе во доделувањето на вечната Божја награда“ Г.Г Стефан на осветувањето на манастирот

Институт за информатика-лого CDNH лого