ii cdn
Манастири
mirjana

Манастирот св.Недела се наоѓа на крајот на градот Штип во населбата Дузалак. Манастирот е наречен ...

повеќе..


spass

Во непосредна близина на Штип, на крајот од населбата Ново Село која сега е споена со Штип  се наоѓа мала средновековна црква св.Спасс. Таа лежи на падините на брегот Кумлак на коритито на  реката Отиња и покрај малите димензии....

повеќе...