Насловна
"Гледам демонски ликови и мислам
дека внатре живеат христијани,
па бидејќи овие не можат да живеат
со нив, бегаат од нив надвор.
А таму каде нема такви слики од надвор,
таму тие се внатре,заедно
со домашните со кои што се
спријателиле и живеат заедно." 
Св.Кирил