Крале Марко
С НЕВЕСТА СИ МАРКО ГОВОРЕС невеста си Марко говоре,

Невеста кад’н Ангелина:

-Слушај, слушај, слушај, мори,           

што ќе речам,

запрегни се, мори,

засукај се,

да испечиш до две морски риби,

да наточиш крондил благо вино,

да денесеш на ладна механа;

кој ќе виде, севдем, да завиде,

кој ќе чуе, севдем да чуде.

 

Webmaster, Институт за информатика, Скопје
Copyright© Сите права задржани 2006