НАСЛОВНА
ЗА КАВАДАРЦИ
ЦРКВИ
Манастири
Пештерни цркви
АРХЕОЛОШКИ НАОЃАЛИШТА
МУЗЕЈ
Лапидариум
Етно. Предмети
Народни носии
Метал-накит
Керамика
СПОМЕНИЦИ

Манастири
Некои од манастирите се уште опстојуваат како свидетели на нашето минато во природата.
Цркви во кавадаречко
Разгледајте ги црквите во кавадаречко. Комлетен опис и слики, на повеќе од 25 цркви во кавадаречко.
Лапидариум
Погледнете дел од екпонатите кои го красат дворот на Музеј-Галеријата во Кавадарци.
Етнолошки предмети
Дел од етнолошкото традиционално богатство во кавадаречко.
Метал-накит
Металнот накит е културно наследство кое е важно обележје низ вековите.
Споменици
Разгледајте ги спомениците со кои изобилува Кавадарци.
Copyright© 2006, Институт за Информатика, Скопје. Сите права задржани.