Манастир Св. Јоаким Осоговски
На околу 3 километри североисточно од градчето Крива Паланка, во прегратките на живописната столетна дабова шума, на прекрасните падини на Осоговските Планини, сместен е манастирот...
Адреса:
Архимедова 5, П.Фах 162
1000, Скопје,
Р. Македонија
Тел и факс:
+389 2 3249 750
+389 2 3162 078
Видео проекти
Предлог видеа

ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ
Летот на пеперутката
Документарецот „Летот на пеперутката“ го прикажува филигранството денес, како наше културно наследство, низ 24 часа дружење со млад уметник, изработувач на филиграни.
Јордан Наков, Ивана Костадинова, Доста Радњанска, Радмила Поповска, Елена Митевска, Бојан Кавај 18.01.2011 14:30:07

ЦРТАН ФИЛМ
Скопско Кале
Градбата на Скопското Кале со 3D анимација, од кога датира, реставрации ...
Севдински Јорданчо, Димиќ Иван, Спасовски Ангел, Костовска Биљана 18.01.2011 12:36:55
2006-2009 © Центар за дигитизација на националното наследство. Овој материјал не смее да се издава,
емитува, препишува и повторно дистрибуира во било која форма освен со претходна дозвола