Димитар и Константин Миладинови
Миладиновци заземаат едно од најистакнатите места во макотрпната историја на македонскиот народ тој да биде свој на своето и со своја национална легитимација. Нивната борба...
Адреса:
Архимедова 5, П.Фах 162
1000, Скопје,
Р. Македонија
Тел и факс:
+389 2 3249 750
+389 2 3162 078
ПРОЕКТИ
Клик на мапата за пребарување по регион
Ресен Битола Кавадарци Гевгелија Валандово Струмица Неготино Прилеп Крушево Демир Хисар Охрид Струга Дебар Кичево Радовиш Берово Штип Виница Делчево Кочани Пробиштип Свети Николе Велес М.Брод Гостивар Тетово Кратово Крива Паланка Куманово Скопје
Штип
Единствен по душа и убавина, византискиот град Естипион, пеонскиот град Астибо, или пак денешниот град...
Манастири во Штип
Манастирот Св.Недела или попознат како мирјанин манастир, крстен по основоположничката Мирјана, се наоѓа на крајот...
Градот Штип
Во почетокот на XI век, Штип се наоѓа во границите на Самуиловата држава. Во 1330г....
1
Претходно Следно
2006-2009 © Центар за дигитизација на националното наследство. Овој материјал не смее да се издава,
емитува, препишува и повторно дистрибуира во било која форма освен со претходна дозвола